Extension in Shrewsbury

 

The client is a gardener with a passion for growing. The extension has been
designed with a greenhouse at the centre to shelter some of the flowers
and plants during wintertime on one side and on the other to maximize the
view of the back garden.
Two levels create distinct living spaces with a built in sofa providing an
intimate seating area at garden level. A long bench stretching from inside
to outside bridges the living room into the garden.

– This project has been design in conjunction with Broadstone Architects –

Extension in Inns Quay

 

This project is currently out for tender – The aim was to expand the tiny and very low ceiling kitchen while keeping the return. The new larger volume is divided into two rational areas: the lightful kitchen that relates with the garden, and a line of services, on the side, which comprises a big pantry, the laundry and a bathroom. The internal height has been increased by lowering the floor level and the gap between inside and outside will be used as an internal bench.

Extension in Donnybrook

 

The clients, an Italian couple working in Dublin were particularly interested in maximizing the amount of light for this simple kitchen+livingroom extension. The big window at the end and the windows between the flat and the pitched roof provides light even to the deepest part of this space. A thorough renovation of the old building has transformed and harmonized the spaces and the light through the whole property.

Extension in Drumcondra

 

The client brief was to design a three storey extension that was able to maximize the space and light whilst being respectful of the neighbours. The non symmetrical eves of the roof allow for the height of the third floor to meet Regulations while providing more light for the neighbours and bridging the
towering height of an adjacent pre-63 building. The flat roof of the kitchen is gently pitched in order to have a bigger sliding door towards the garden hence bringing in more light.

A small extension full of light

 

The old extension was single storey and the openings were facing north, in the direction of a tall, blind and gray wall. The new solution is oriented in the opposite direction capturing the light for most of the day. The second floor adds to the old building layout a comfortable bathroom close to the bedrooms.